Bezienswaardigheden

Trullo Del Sole Biedt een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van Puglia. De omgeving heeft prachtige Historische steden en dorpen en het is de centrale locatie Biedt gemakkelijke toegang tot Zowel de ionische als de Adriatische kust.

Martina Franca

De Trullo ligt op nog geen tien minuten rijden van de barokstad Martina Franca. Martina Franca is een 18 eeuwse stad. Hier vindt het sociale leven plaats van de bevolking. Met recht siert er op de plaatsnaamborden Città del Festival (stad van het feest) Ieder weekend is er wel een festival van dans, toneel en muziek. Iedere zondag is het een schouwspel Alleen al om de Plaatselijke bewoners te zien paraderen in de stad. Martina Franca Beschikt over tientallen cafe's, restaurants en winkeltjes. Iedere week is er locale markt en eens in de maand de gezellige Antiekmarkt.
    

Alberobello

Op 20 minuten rijden ligt het toeristische centrum van het trulli gebied. Geheel Alberobello is tot Unesco Werelderfgoed verklaard, met meer dan 1000 trulli de "Capitale dei Trulli" (hoofdstad van de Trulli). Heerlijk stadje om rond te wandelen om van op een terrasje te zitten en te genieten van het weer en de mensen. Iedere week is er een gezellige lokale markt.
 
  

Locorotondo

Op 10 minuten rijden in het trulligebied ligt dit gezellige rondgebouwde witte stadje. Het ligt op een heuveltop en heeft prachtig uitzicht op het landschap trulli. Ook Wanneer het donker is zeker moeite waard is om te genieten van het uitzicht vanaf het parkje waar de oudere bewoners bijeen komen. Locorotondo heeft een leuke kinderspeeltuin nl Iedere week is er een lokale markt. Locorotondo is beroemd om zijn witte wijnen, het heeft niet voor niets de bijnaam "Cittá del vino bianco". Restuarants in overvloed, waar goed kuunt eten.
  
 
 

Ostuni

Ook wel witte stad genoemd. Het is gebouwd op drie heuvels. De smalle straatjes lopen Steil omhoog. Boven heeft u mooi uitzicht over de Adriatische zee en de olijfgaarden. Iedere zaterdag is er een gezellige lokale markt.
  
 

Monopoli

Vissersstad aan zee, zeker de moeite waard is het vissershaventje en de oude binnenstad van Monopoli. Gezellige straatjes, heerlijke visrestaurantjes. Hier hangt nog de echte Italiaanse sfeer. Tevens heeft Monopoli diverse kleine strandjes in de stad en op enkele kilometers liggen lange zandstranden van Capitolo. Aanraders zijn restaurant La Vecchia Taverna in de oude binnenstad en Cafe Roma.
 
  
 
 
 
Polignano a Mare
Mooi en leuk stadje aan de Adriatische Zee. Het is gebouwd op een klif en heeft mooie uitzichten over de zee.
 
  
 

Er zijn nog veel meer stadjes de moeite waard om te bezoeken, Iedere stad heeft zijn eigen bijzonderheid.

Cisternino, Oria (de ommuurde stad), Grottaglie (stad van de ceramiek), Massafra (grotwoningen),

Bari en Taranto hebben beiden een zeer interessant authentiek centrum.

Een stuk zuidelijker zijn Lecce, Otranto nl Gallipoli de moeite waard.

In de naaste omgeving van de trullo (6 km) ligt het Zwemparadijs Parco delle Querce.

Bij Fasano ligt de Zoosafari met kleine kermis, zeker de moeite waard. Binnen Enkele kilometers bevindt zich het Bosco delle Pianelle, buiten kartbaan, golfbaan en een manege.

Strand

Binnen 35 minuten bent u bij de Adriatische zee en binnen 40 minuten bent u bij de ionische zee. Er zijn kleine baaitjes voldaan maar ook lido's muziek, Bedjes en parasols.